Toelichting uitgestelde zorg

Via deze weg willen wij je graag informeren over het feit dat er in coronatijd een bijzonder grote toename van aanmeldingen is geweest van cliënten bij PuntP. Hierdoor zijn er onverantwoord lange wachttijden tot behandeling ontstaan.
Vanwege deze lange wachttijd kunnen wij momenteel niet de zorg leveren die je van ons gewend bent binnen een termijn die acceptabel is. Dit gaat in tegen waar PuntP voor staat: een tijdig herstel van onze cliënten. Dat dit niet lukt vinden wij heel vervelend voor alle cliënten die zich tot ons wenden.

We hebben daarom helaas moeten besluiten om voor de duur van enkele maanden zorg uit te gaan stellen. Dit betekent concreet dat we ons focussen op het in behandeling nemen van cliënten bij wie we al een intake gedaan hebben, zij starten zo spoedig mogelijk met hun behandeling. Daardoor krijgen helaas de mensen die wachten op een intake te maken met uitgestelde zorg en dat betekent dat zij dus langer moeten wachten op hun intake.
Zodra de wachttijd tussen intake en start behandeling weer acceptabel is, zullen we ook weer intakes gaan doen en kunnen we weer nieuwe aanmeldingen aan.

Wij informeren alle cliënten die bij ons zijn aangemeld. Wij zullen hen daarbij informeren over de keuze voor eventuele alternatieve behandelmogelijkheden elders of voor wachten tot het einde van het jaar op een intake. Voor cliënten met zeer ernstige angst- of stemmingsstoornis die niet verantwoord kunnen wachten en waarvoor geen alternatief is blijven wij een beperkt aantal intake- en behandelplekken beschikbaar houden.

Wat betekent dit voor jou als verwijzer?

Als je een cliënt met een zeer ernstige angst- of stemmingsstoornis wilt doorverwijzen kun je contact opnemen met onze centrale aanmelding (CAA) via aanmelden@arkin.nl of 020-590 55 55. Zij zullen dan met je bespreken wat de mogelijkheden zijn.

En hoe verder?

Uiteraard zijn wij hard bezig om ervoor te zorgen dat we in de toekomst niet in een vergelijkbare situatie komen. Wij doen er alles aan om ons volledige aanbod weer zo spoedig mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen met een angst- of stemmingsstoornis die onze zorg nodig heeft. Zo verbeteren we onze zorglogistiek, evalueren we ons behandelaanbod en zetten wij trainingen in voor medewerkers om alle facetten van een behandeling te kunnen doen. Daarnaast werven we samen met onze recruitmentafdeling nieuw personeel.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem dan contact met ons op via informatie@puntp.nl of 020-590 56 00.